top of page

PLAKALI PASTORIZATOR

TEKNELLERR_edited.png

40 yıllık deneyim ...

Size yardıma hazırız.

UYGULAMA
Akışkan sıvı ürünlerin(süt, meyve suyu, bal, krema, dondurma mixi, yumurta vs. ) ısıtılıp soğutulduğu plakalı ısı değiştirici eşanjörlerden oluşan makinedir.

NASIL ÇALIŞIR
Pastörize olmaya hazır olan ürünler bir pompa ile pastörizatörün balans tankına transfer edilmekte balans tankı seviye kontrolü sayesinde ürünü dengelemektedir. Balans tankına bağlı olan pompada ürünü balans tankından alarak istenilen kapasitelerde pastörizatör bloğuna içerisine basmaktadır. Pastörizatör birkaç kademeden oluşmaktadır. İlk giren ürün 1. regenerasyon bölümüne girmektedir Burada bir miktar ısındıktan sonra seperatör makinesine çıkmakta seperatörden tekrar makineye dönmektedir. Sonra 2. regenerasyona girmektedir. Burada da bir miktar ısındıktan sonra homojenizatör makinesine çıkmakta homojenizatörden tekrar makineye dönmektedir. Buradan 3. regenerasyona geçmektedir. Burada da bir miktar daha ısınmakta ve ısıtma bölümüne geçmektedir. Isıtma bölümünde nihai pastörizatör sıcaklığına ulaşmakta eğer istenilen değeri yakalamadıysa balans tankına geri çevrilmektedir. İstenilen değerde ise holdere gönderilmektedir. Holderden sonra tekrar pastörizenin diğer kısmına girmektedir. Buradaki üründe kademe kademe soğuyarak öndeki ısıtma veya soğutma bölümüne gelmektedir. Pastörizenin çıkışını kaç derece istiyorsak o sıcaklıkta bu bölüm ürünü ayarlayarak makineden üretim hattına gitmektedir.

TASARIM KRİTERLERİ
• PLC kontrol sistemli
• Reçeteli çalışma
• Dokunmatik ekran
• Hız ayarlı pompalar
• %90 üstü regenerasyon
• Uzun süreli çalışma
• Uzun ömürlü contalar
• Az enerji kullanımı
• Şase üstünde toplu montaj
• Ürüne göre özel tasarım
• İzlenebilirlik, Raporlama
• Hassas sıcaklık ayarı
• Basınç ara farkı kontrolü
• Paslanmaz dolu malzeme ara kütükler ve gövde
• Yüksek verimli santrifüj pompalar
• Elektronik seviye kontrol balans tankı
• Makine plakaları AISI 316 kalite , diğer aksamlar AISI 304 kalite paslanmaz çelikten imal edilmiştir.

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz ?

bottom of page