SULU HAŞLAMA MAKİNELERİ

TEKNELLERR_edited.png

40 yıllık deneyim ...

Size yardıma hazırız.

UYGULAMA
Mozzarella ve kaşar telemesini pişirilip yoğurma işlemini yapan makinedir.

NASIL ÇALIŞIR
Hazır olan peynir telemesi makinenin doğrama haznesine boşaltılır. Belli büyüklüklerde doğranan peynir haşlama bölümüne dökülür haznenin içindeki helezonlar telemeyi sıcak suyun içerisinde pişirerek ön tarafa doğru götürür. Bu esnada haznenin içindeki su elekten geçerek aşağıdaki sıcak su haznesine dökülür sıcak su haznesindeki su pompa ile haşlama haznesine geri verilir sürekli aynı sıcaklıkta su sirkülasyon eder. bu suyun tuz oranı sürekli ölçülür tuzun eksilme durumunda sisteme otomatik kuru tuz takviyesi yapılır haşlama helezonunda haşlanan ürün istenilen dereceye ulaştıktan sonra yoğurma bölümüne geçer yoğurma bölümünde kollar ürünü homojen bir şekilde karıştırır sıcaklığın düşmesi halinde hazne içerisine haşlama suyundan su takviyesi yapılır. Yoğurma işlemi bitince ürün dışarıya alınır

TASARIM KRİTERLERİ
• PLC kontrollü
• Hız kontrol üniteli
• Su seviye kontrollü
• Tuz iletkenlik ölçüm ve kontrol sistemli
• Sıcak su hazneli
• Teflon kaplı helezonlar
• Kendi kendine temizlenen elekler
• CIP sistemi ile temizlemeye uygun
• Emniyetli
• Ürünle temas eden yerle AISI 316 kalite diğer yerle AISI 304 kalite paslanmaz çelikten imal edilmiştir.

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz ?