top of page

OTOMATIK KALIPLAMA SOKME SISTEMLERI

TEKNELLERR_edited.png

40 yıllık deneyim ...

Size yardıma hazırız.

Sistem 9 aşamadan oluşmaktadır.
1- boş kalıp bozma ,
2- Porsiyonlayıp doldurma,
3- Yüzleme ,
4- Dolu kalıp istifleme ,
5- Soğutma taşıma konveyörü
6- Dolu kalıp bozma ,
7- Kalıptan peynir sökme
8- Kalıp yıkama
9- Boş kalıp istifleme

Sistemin çalışma şekli ;
Haşlama makinelerinden gelen peynir hamuru gramajlama makinesinin haznesine girmektedir. Gramajlama makinesi çoklu porsiyonlama yaparak bandın üzerindeki kalıpların içerisine ürünü bırakmaktadır. Dolan kalıplar yüzleme makinesinde peynirin üstü düzeltilmektedir. Daha sonra istifleme makinesinde kalıplar üst üste belli sayıda istiflenmektedir. İstiflenen her bir kütle soğutma konveyörüne geçerek belli bir saat soğuk odanın içerisinde ilerlemektedir. Kalıptan sökme seviyesine geldiği zaman istif bozma makinesi kalıpları tek tek bozarak sökme robotun önüne getirmektedir. Sökme robotu kalıbı sıkıştırarak alttan hava vererek üstende vakum petleri vakumlayarak kalıptan peyniri sökmektedir. Sökülen peynir soğuk odanın içerisine kurulmuş olan konveyöre bırakılır ve soğuk odanın içerisinde peynir dinlenir. Boş olan kalıplar ise yıkama makinesinin içerisinde yıkanır yıkamadan sonra da boş istif yapma makinesinde istiflenir ve sistemden dışarıya çıkar .

Sistemin Avantajları ;
İnsansız çalışma , Hijyenik , Standart , Seri , Kayıpsız Fresiz , Hızlı soğutma , El değmeden kalıp sökme , Sistem komple PLC sistem ile kontrol edilmekte ve tüm hareketli mekanizmalarda servo motor kullanılmıştır. Tüm hareketli mekanizmalar sensör ile kontrol edilmiştir.

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz ?

bottom of page