top of page

BUHARLI HASLAMALAR

TEKNELLERR_edited.png

40 yıllık deneyim ...

Size yardıma hazırız.

UYGULAMA
Mozarella, kaşar telemesi ve analog peynirlerini pişirip yoğuran makinedir.

NASIL ÇALIŞIR
Makinenin üst kapağı açılır. Hazır olan peynir telemesi makinenin içerisine belli kilogramda doldurulur. Makinenin kapağı kapatılır. Helezonlar parçalama konumuna alınır ve ürün yeterli miktarda parçalanıncaya kadar çalıştırılır. Parçalandıktan sonra haşlama konumuna geçilir. Haşlama seçeneği seçilir( endirekt veya direkt buhar) ve belli bir sıcaklığa kadar ulaşılır makinenin kapağı açılır makine içerisine eritme tuzları dökülür kapak kapatılır pişirmeye devam edilir pişirme işlemi tamamlandıktan sonra ileri ve geri çalıştırarak yoğurma işlemi birkaç dakika daha devam eder yoğurma işlemi bitince makine boşaltma konumuna alınır otomatik olarak ürün makinenin önünde bulunan aktarma makinesinin haznesine dökülür. Aktarma makinesi ürünü istenilen makinelere sevkini sağlar.

TASARIM KRİTERLERİ
• PLC kontrollü
• Reçeteli çalışma
• Çift PT100'lü proplu
• Hız kontrol üniteli
• Cidardan ısıtma
• Direkt ısıtma
• Tartım sistemli
• Pnömatik üst kapak
• Pnömatik ön kapak
• Buhar filtreli
• Vakum sistemli
• Sulu mekanik salmastralı
• CIP sistemi ile temizlemeye uygun
• Emniyetli
• Makine komple AISI 304 kalite paslanmaz çelikten imal edilmiştir.

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz ?

bottom of page