top of page

BLOK MOZARELLA UNITESI

TEKNELLERR_edited.png

40 yıllık deneyim ...

Size yardıma hazırız.

Sistemde teleme sıcak suda pişirilir. Sistemin baş kısmında bulunan doğrama makinesine doldurulan teleme istenilen büyüklüklerde doğranarak haşlama haznesine dökülmektedir. Haznenin içerisinde bulunan helezonlar ürünü belli hızda sıcak suyun içerisinde ileriye doğru taşımaktadır. Helezonların sonunda ürün istenilen sıcaklığa ulaşmakta sonrasında makinenin yoğurma bölümüne geçmektedir. Yoğurma bölümündeki kollar sayesinde ürün yoğurularak otomatik gramajlama makinesine boşaltılmaktadır. Gramajlama makinesi helezonları ürünü ileri doğru basarak makinenin önündeki tablaya bağlı olan kalıpların içerisine doldurmaktadır. Tablanın ve kalıpların bulunduğu bölümde soğuk su bulunmaktadır. Burada kalıpların içerisinde peynirlere ön soğutma yapılmaktadır. Bir miktar soğuyan peynirler buradan son soğutmayı sağlamak için soğuk su havuzuna dökülmektedir. Bu havuzun içerisinde suyun itmesiyle birlikte ileriye doğru ilerlemektedir. Havuzun sonunda tamamen sertleşen peynir, konveyör bant ile dışarıya çıkartılmaktadır. Sistem PLC kontrol ünitesi ile kontrol edilmektedir. Motorlarda hız kontrol ünitesi vardır. Ürün hazneleri ısıtma ceketlidir. Gramajlama makinesi çoklu kalıp sistemidir. İstenilen peynir bloğuna göre kalıp değişmektedir. Hassas gramaj yapılmaktadır. Ön soğutma sisteminde plakalı eşanjör kullanılmıştır. Soğutma havuzu soğutma eşanjörü ile kontrol edilmektedir. Sistem içerisinde filtre ve tuzlama ünitesi vardır. Peynirler su sirkülasyonu ile taşınmaktadır. Soğutma havuzunun sonunda konveyör sistemi bulunmaktadır. Soğutma havuzu kapalı tiptir. CIP sistemi ile yıkamaya uygundur.

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz ?

bottom of page